Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet.

Det är hög tid att återupptäcka fonder.

Investeringar är en chans till en rikare framtid. Kanske är det drömmen om en båt, ett hus på landet eller möjligheten till en tidig pension som lockar. Men med chans kommer såklart risk, det ingår i begreppet. Och det är ingen självklarhet att allt går som planerat. Detta är något vi i finansbranschen ogärna pratar om i direkta ordalag, såklart.

Att prata om någonting annat än uppgång kanske inte verkar så smart när man vill få någon att investera sina pengar. Så tycker inte vi. För samtidigt som risk å ena sidan går att uppfatta som någonting enbart negativt är det också den som möjliggör eventuell avkastning på våra investeringar. Ett faktum det går att förhålla sig till och hantera. Eller som vi skulle säga: det går att chansa mer eller mindre smart när man investerar.

Branschens tendens att i största möjliga utsträckning undvika att nämna risk har hittills gjort det onödigt svårt att förhålla sig till den. Vi lär oss att använda en kniv med försiktighet och att kolla åt bägge håll innan vi korsar en väg. Varför skulle det vara annorlunda med investeringar?

Det borde det inte vara, men efter tid av unik tillväxt på aktiemarknaden gick denna viktiga riskmedvetenhet delvis förlorad. Det är enkelt att förstå varför. Idag finns nämligen aktiva småsparare som på samma sätt som de aldrig levt utan internet, inte hade upplevt en nedåtgående börs tidigare.

Vårt uppdrag är idag viktigare än någonsin. Genom att prata om och uppmärksamma risk skapar vi nämligen också de bästa möjliga förutsättningarna för att hantera den. Den övertygelsen är ständigt närvarande när vi arbetar för att skapa en schysst fondmarknad med konsumentanpassade priser och behovsstyrda lösningar.

Vi vill helt enkelt skapa en så enkel och billig tjänst som möjligt för de som ser ett behov av att sprida sin risk med hjälp av fonder. Det är vad vi anser vara att chansa smartare. Är du en av dem?

Sluta betala onödiga avgifter på ditt fondsparande

Sluta betala onödiga avgifter

  • Spara till Sveriges lägsta avgifter
  • Alla dina favoritfonder utan plattformsavgift
  • Säker inloggning med BankID