Fondnyhet: Lucy Global Fund

Nu lanseras Sveriges första globala livsstilsfond

Lucy Global Fund är Sveriges första livsstilsfond. Fonden placerar globalt utan geografisk begränsning, minst 50 procent i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper och fondandelar med exponering mot bolag verksamma inom livsstil, hälsa och skönhet samt företag med starka varumärken. Vi har pratat med fondens förvaltare Therese Nyrén som berättat mer om fondens strategi och filosofi.

Vad är det som gör Lucy till en attraktiv fond?

Jag tycker att timingen är bra då vi snart kommer att gå tillbaka till ett normalt fungerande samhälle, vilket kommer leda till att människor kommer att börja konsumera, uppleva och återgå till ett normalt liv igen. Detta kommer att gynna Lucy Global Fund som investerar i lifestyle samt att fonden är lätt att förstå och man vet vad man investerar i.

Kan du berätta lite mer om strategin?

För mig handlar det om att investera i bolag som har en har en tydlig affärsidé och starkt varumärke. Bolaget ska ha en stark ställning inom sociala medier och den ska vara bra och ligga i linje med mina värderingar. Det är både kvalitetsbolag med stora kända märken, men kan också var mindre bolag som har tydlig och bra digital affärsmodell som har en stor potential.

Vilka är Lucy Global Fund?

Jag är grundare och förvaltare av Lucy Global Fund, detta gör jag tillsammans med AIFM.

Har du några exempel på livsstilsbolag som ni tittar på att investera i?

Exempelvis bolag som Estée Lauder, L'Oréal Paris, Lululemon, Athletica, Hermès och Kering.

Vad ser du för potential för livsstilsbranschen framöver?

Jag ser en stor potential, vi blir mer och mer medvetna om våra livsval och jag tror att det finns ett stort behov av att livet ska återgå till det normala, nu är det dags att köpa klänningen eller väskan som man har sparat till under pandemin. Medelklassen i resten av världen växer och många definierar sin tillhörighet genom att vända sig till starka varumärken.


Investeringar i fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Sluta betala onödiga avgifter på ditt fondsparande

Sluta betala onödiga avgifter

  • Spara till Sveriges lägsta avgifter
  • Alla dina favoritfonder utan plattformsavgift
  • Säker inloggning med BankID