Intervju med Mikael Färjsjö på Hjärnfonden

Ny funktion för donation av fondprovision

Nu i december lanserade vi en ny donationsfunktion i appen som tillåter dig att donera en valfri andel av din fondprovision till välgörenhet. Den första organisationen som kopplas på donationsfunktionen är Hjärnfonden - och vi har pratat mer om organisationen med Mikael Färjsjö, Insamlingschef på Hjärnfonden.

Mikael, berätta gärna lite mer om Hjärnfonden som organisation

Hjärnfonden är en insamlingsorganisation som arbetar för ett samhälle där alla hjärnor får möjlighet att nå sin fulla potential, fritt från hjärnans sjukdomar. Vi samlar in pengar till förmån för svensk hjärnforskning och sedan starten har vi delat ut drygt en miljard kronor. Förutom insamling och finansiering av forskning så arbetar vi med att öka kunskapen om hjärnan och opinionsbildning så att vi tillsammans kan bygga ett hjärnvänligare samhälle.

Vad betyder det här samarbetet med Fondo för Hjärnfonden?

Vi är både glada och stolta att vara den första insamlingsorganisation på Fondo. Hjärnfondens är en betydande finansiär av svensk hjärnforskning och det är tack vare våra givare som vi årligen kan dela ut uppemot 150 miljoner kronor. Genom Fondos plattform kommer vi i kontakt med fler som förhoppningsvis vill stödja hjärnforskningen.

Vad ser ni för värde i den nya donationsfunktionen - både ur kundens och Hjärnfondens perspektiv?

Hjärnans egenheter berör oss alla och vi tror att det finns ett stort intresse att både begränsa sjukdomar såväl som att uppfylla hjärnans potential. Att man nu kan välja att bidra till ett hjärnvänligare samhälle genom att donera sin fondprovision tycker vi är ett nytänkande sätt som säkerligen kommer att engagera ännu fler i hjärnans frågor.

Har du något du vill säga till alla kunder på Fondo som funderar på att koppla på donationsfunktionen?

Sedan starten 1994 har vi delat ut drygt en miljard kronor till svensk hjärnforskning och vi har inga planer på att sakta ner. Det finns mycket mer att utforska och många utmaningar att besegra. Vi vet att förändring i det stora börjar med att ge varje människa rätt förutsättningar och det är genom att bidra till forskning som vi kan förändra livet för ännu fler människor.

Koppla på donationsfunktionen på ditt sparande!

Du hittar donationsfunktionen via Kontosida - Meny - Välgörenhet. Eller så kan du aktivera funktionen i direkt anknytning till en kontoöppning.

Sluta betala onödiga avgifter på ditt fondsparande

Sluta betala onödiga avgifter

  • Spara till Sveriges lägsta avgifter
  • Alla dina favoritfonder utan plattformsavgift
  • Säker inloggning med BankID